Team

Doornik, verdronken dorp is een voorstelling gemaakt en ontwikkelt met een kerngroep van ervaren spelers. Gedurende het repetitieproces wordt deze groep aangevuld worden met spelers en muzikanten. Het team en de spelers stellen wij graag aan u voor.

IDEE, INITIATIEF EN SPELER
Marianne Hermans (Ospel, 1961) is initiatiefnemer van het project Doornik, verdronken dorp. Ze is opgeleid als theaterdocent/regisseur. Na de theateropleiding ging ze naar Italië voor een verdieping en ontwikkeling in commedia dell’arte en komisch acteren. Hier ontstond haar fascinatie voor fysiek-beeldend en locatietheater. 

REGISSEUR
Judith Bruynzeels ( Breda 1975) is een fysiek, beeldend en bevlogen theatermaker. Na haar afstuderen in 2000 aan de Fontys Academie voor Drama ( Eindhoven) heeft ze als speler en maker voor diverse Europese locatie theatergezelschappen gewerkt als TUIG en The Lunatics. Onder haar eigen vlag JUDKA theatermakers heeft ze diverse beeldende muziektheater producties gemaak

Waar ik van hou? Het buiten leven, Roma muziek, improvisatie. Ik ben een onderzoeker, ik mix jazz met poezie. En vergeet iedere keer hoe ik dat doe. Ik draag in het repetitie proces lange tijd de vraag wat is het dat we hier aan het maken zijn? Doodeng , ook al doe ik dit al meer dan 17 jaar. Het toeval binnenlaten. Het verhaal daar ontdekken. En dan richting kiezen, theater maken. Deze locatie is groots, en zo tot de verbeelding sprekend. Ik wil het temmen en tegelijkertijd allemaal laten bestaan.
Er is hier leven geweest, met paarden door de straten, mensen in hun huizen, de kerk op de hoek en aan de rand de begraafplaats.
Hier hebben mensen lief gehad, gedroomd, gedronken en gedanst. Hier zijn mensen op de vlucht geraakt. Een wreed noodlot trof deze dorpelingen.
Dat ligt hier besloten onder de grond.

 “de huizen zijn blind als mollen, hoewel mollen scherp zien vannacht”

Een ode aan de schoonheid van verlies.
Omdat we ook zijn wat we verloren hebben.

Kom dichterbij nu,
vanwaar U bent kunt u hun dromen horen”

SPELER
Lennie Ouwens
(1985)
Mijn naam is Lennie Ouwens, 33 jaar. Omdat ik hou van spelen, theater(maken) en de plek waar ik woon, doe ik mee! Want dan valt alles samen in deze voorstelling, kan niet mooier toch? Het is (en niet alleen voor mij) rijkdom om op deze prachtige plek, in samenspel met de natuur, te maken en te spelen. Ik zie het als en (nieuw) Begin!

SPELER
Joost de Laat
(Veldhoven, 1955) volgde de opleiding tot drama-docent aan de Academie door Woord en Gebaar in Utrecht; speelde en regisseerde diverse voorstellingen en is nu mediadocent in het voortgezet onderwijs. Hij is ook al jaren beoefenaar van Capoeira, de Braziliaanse dans-vecht-sport. Geïnspireerd door Grotovski en geraakt door sober en fysiek theater en op zoek naar betekenis via de vorm en het beeld; spelen met de suggestie en het publiek laten werken. Na jaren weer terug op de spelvloer en het voelt als thuiskomen. Altijd binnen gespeeld en nu spannend om buiten te spelen en de locatie te bespelen. Het water roept... 

SPELER
Sjanet van Breda
(1952)
Het aantrekkelijke initiatief om met Spaanse Peper, op locatie, theater te maken is een uitdaging. In een wonderschoon natuurgebied wordt gezocht naar taal, verbeelding en vormgeving. Het verdronken dorp Doornik is de inspiratiebron. Het vooraf niet weten hoe en wat het gaat worden is spannend. Door de omgeving geïnspireerd worden is een uitdaging. Samen met een bevlogen groep mensen gaan we deze uitdaging aan. Leuk als je komt kijken, luisteren en je laat verrassen!

SPELER
Irene Antoniesen

SPELER
Anna Schlooz (Lelystad, 1997)

Anna Schlooz (1997) volgt de opleiding Docent Theater aan ArtEZ hoge school voor de kunsten, te Arnhem. Binnen deze opleiding, en binnen het theater, ligt haar fascinatie bij fysiek spel en werken vanuit het lichaam. Ze speelt en maakt het liefst beeldende voorstellingen die zich niet perse in het theater afspelen. Vandaar ook dat zij mee doet aan dit project. Het is een fijne combinatie tussen lichamelijk bezig zijn, vanuit daar tot theater komen en dat dan ook nog op een prachtige locatie met een spannend verhaal. Wat wil een mens nog meer?

PRODUCTIE
Thijs de Bruijn (Nieuwegein, 1989) houdt ervan om theater te produceren op plekken die hier niet voor zijn gemaakt. Thijs is begonnen als lichttechnicus en -ontwerper voor verschillende (locatie)voorstellingen. Vervolgens is hij zich meer gaan specialiseren in productie. Tijdens zijn HBO studie Theatermanagement aan de HKU (2011-2016) is hij zich  steeds meer gaan richten op theater buiten het theater, met een focus op veiligheid. Werkt sinds 2014 in de zomer bij Theatergezelschap Vis à Vis. In de winter van 2017/2018 is hij als productieleider verbonden bij de voorstelling ANTARCTICA.

BEELDONTWERP
Marga van den Heuvel (Wamel, 1977) is beeldend kunstenaar en ontwerper. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht studeerde ze in 2002 af als illustratief vormgever. Sindsdien werkt ze in opdracht onder de naam Maartse Hazen (voorheen Appeltje-S) en onder eigen naam aan vrije projecten. In 2013 bouwde ze met de bezoekers van het festival Into The Great Wide Open de kunstinstallatie Windwensen. In 2011 won haar boek Zoeken naar Mariken een Gouden Meeuw en in 2013 ontving ze de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen. In 2017 exposeerde ze met de grote familietentoonstelling 'Nicolaas en de prinses uit het Oosten' in Museum Het Valkhof en kwam haar poëzieprentenboek Jij met mij uit bij Uitgeverij Querido. Sinds 2001 is ze betrokken als vormgever bij Spaanse Peper.